RAPID’54

RAPID’54, opleidingstijden en -locaties

Op middagen (woensdag en vrijdag) en avonden (maandag en woensdag) en zondagochtend, bieden we in totaal 5 trainings/ voetbalmomenten aan. Op de locaties Geleen, Stein en Maasmechelen/Eisden en Neer.

RAPID’54: de story , legendarisch en nog steeds dezelfde drive

Rapid’54, een historische naam, als een van de eerste NL-profclubs in 1954 in Heerlen opgericht.

Beloftevolle spelers uit de regio én internationale NL-sterspelers uit het buitenland werden in de zomer van 1954 in Geleen bij mekaar gebracht. De internationale sterren werden vervolgens gekoppeld aan Fortuna’54 en de beloften uit de regio kregen onderdak in Heerlen, bij het eveneens startende Rapid’54.  Deze spelers groeiden vlot zowel technisch als tactisch, en gezegend met een sterke mentaliteit, werden ze enkele jaren later landskampioen! Om nadien uit beeld te verdwijnen, doch de herinnering en de drive bleef, om vernieuwend en gedurfd een onderscheidende prestatie neer te zetten.  Een eigen weg gaan, de route naar succes ontdekken, bleef prikkelen.

En zo werd RAPID’54 in de zomer van 2021 opnieuw opgericht. Ditmaal gericht op het anders én beter opleiden van meisjes en vrouwen, op weg naar de top.