Robert Knops

Robert Knops: dé vijver- en aquariumspecialist

Robert Knops in Geleen heeft zijn zaak verbouwd en legt zich nu volledig toe op vissen. Een unicum voor Limburg: hij is dé specialist in zowel tropische zoet­wateraquaria als aquaria gevuld met zeewater en -vis. En natuurlijk kunt u er terecht voor alles in en rond uw vijver.

Robert Knops

“Een zeewateraquarium is heel bijzonder. De keus in vissen is bijna oneindig, de zee is echt rijk. Het is een apar­te di­mensie. We hebben er nu zeepaardjes bij, zee-egels, koralen en veel meer. Zoutwatervissen kun je alleen binnen houden, in een aquarium. Een stukje zee in huis. We zijn daarmee wel absoluut uniek in Limburg.”

Met de huidige technieken kan iedereen thuis een zeea­quarium plaatsen. “Je hebt er uiteraard zout water voor nodig: osmosewater met 33 gram zeezout per li­ter. Het osmosewater en het zeezout leveren wij, of een osmoseapparaat met zeezout. Uiteraard kunnen we ook zorgen voor de complete inrichting van het aquarium, inclusief vis­sen en beplanting. Zeewateraquaria vergen weinig onder­houd. Je ge­niet van echte waterweelde. Vissen hebben iets ma­gisch. Ik kan uren kij­ken naar de kleu­ren­prac­ht, de bewegin­gen. Het ont­spant en is naast mijn be­roep mijn grootste hobby.”

Uiteraard is er ook een nog grotere collectie tropi­sche aquaria en bijbehorende vissen. “Het mooie van vissen is, dat je mensen daarin goed kunt en moet begeleiden. Of het nou gaat om het in­richten van een aquarium of een vijver, als dat goed gebeurt heb je resultaat en kun je genietend toekij­ken.”

nemo

Gratis vijverwatertest

Het team van Robert Knops Vijver en Aquarium staat ook weer klaar voor onderhoud, vernieuwing en aanleg van uw vijver. “De trend van nu: rondere, wat speelsere vijvers, met meer natuurlijke vormen. Op verzoek leg­gen we die compleet aan. We hebben hier een prachtige showtuin vol sfee­ride­eën.”

Hebt u al een vijver, dan doet u er goed aan in het voorjaar de kwaliteit van uw vijverwater te (laten) meten. Dat kunt u zelf doen. Veel gemakkelijker: vul een potje met vij­ver/aquariumwa­ter en neem dat mee naar Robert Knops Vijver en Aquarium in Ge­leen. U krijgt een gratis water­test, vrij­blijvend advies en gratis het Aquanav Behan­delplan 2015, aange­past aan de nieuw­ste productsa­menstellin­gen. Met 100% helderwatergarantie.

U kunt ook een vij­ver­testkof­fer kopen en zelf deze tests thuis uit­voeren op elk gewe­nst moment. Tip: na de winter is de
UV-vij­verlamp vaak aan vervan­ging toe!

koykarpers

Is het vijverwater op orde, dan kunt u de vijver (op­nie­uw) bevolken. Nergens vindt u zo’n grote en veel­zijdige variatie in vissen als bij Robert Knops Vijver en Aquarium. Goudvissen, koi, diverse soorten steur en veel meer zwemmen in de vijvers naast een veel­voud aan andere vissen voor uw vijver en uw aqua­rium. Laat u advise­ren over de juiste vissen voor uw vijver en ook over het goede visvoer.

Robert Knops Vijver en Aquarium is Oase Ser­vice Cen­ter.

Robert Knops Vijver en Aquarium is geopend op werkda­gen van 10.00 tot 18.00 uur, op maandag vanaf 13.00 uur, op zaterdag tot 17.00 uur.

Robert Knops Vijver en Aquarium:
Rijksweg Noord 13, Ge­leen,
telefoon: 046 – 474 25 84
GRATIS parkeren achter de zaak!

www.robert­knops­.nl

Tekst: Bert Salden