Oud-Fortuna’54 coryfee Jan Notermans overleden

Jan Notermans: dat vinnige mannetje op het middenveld. Jan was klein en dwong met zijn werklust respect af bij zijn tegenstanders

jan Notermans
Jan Notermans | Bron: fotoleren.nl

Voor zijn tijd bij Sittardia speelde Notermans tien seizoenen bij Fortuna ’54, de grote voetbalclub uit Geleen. Beide clubs fuseerden in 1968 tot Fortuna Sittard.

Eind jaren vijftig was Fortuna’54 de club die het merendeel van de spelers van het Nederlands Elftal leverde. Keeper Frans de Munck, Cor van der Hart, Bram Appel, Bart Carlier, Henk Angenent, Wim Huis en Faas Wilkes speelden er, samen met de regiospelers Jan Notermans en Jean Munsters uit de Westelijke Mijnstreek. Notermans kwam tussen 1956 en 1960 tot 25 interlands voor het Nederlands elftal en scoorde twee keer.

Na zijn spelersloopbaan, werd Notermans trainer bij Arminia Bielefeld, Go Ahead Eagles, FC Groningen, AZ’67, Helmond Sport en Willem II. Bij Helmond Sport vierde hij zijn grootste succes door in 1982 kampioen te worden in de eerste divisie. De daaropvolgende promotie naar de eredivisie geldt nog altijd als het absolute hoogtepunt in het vijftigjarige bestaan van de Brabantse club.

In zijn laatste jaren leed Notermans aan de ziekte van Alzheimer en ging zijn gezondheid langzaam achteruit. Sittardenaar Jan Notermans overleed donderdagavond 8 juni op 84-jarige leeftijd in het Geleense Zuyderland ziekenhuis.

Oud-Fortuna’54 linksbuiten Bart Carlier overleden

23-6-1929 Venlo   4-5-2017 Straatsburg

clubs:   VVV Venlo, FC Koln, FK Primasens, Racing Straatsburg,AS Monaco, Fortuna’54 Geleen
interlands:   5 x 1955 t/m 1957

Bart Carlier was een linksbenige voetballer en heeft zijn hele loopbaan als linksbuiten gespeeld. In 1952 ging hij naar Duitsland waar hij twee seizoenen speelde voor de 1 FC Köln. Hij maakte acht doelpunten in acht wedstrijden. In het eerste jaar werd hij met Köln tweede en nam hij met deze ploeg deel aan het de eindronde voor het nationaal kampioenschap. Voor aanvang van het seizoen 1953-1954 maakte hij de overstap naar het Duitse FK Pirmasens. Na een jaar in de in de Pfalz te hebben gespeeld ging hij naar Frankrijk waar hij in de eerste liga ging spelen voor Racing Straatsburg. Toen in 1954 het profvoetbal in Nederland van start ging, werd hij aangetrokken door het ambitieuze Fortuna ’54 van Gied Joosten uit Geleen. Hij speelde hier drie seizoenen met andere topvoetballers zoals Frans de Munck, Cor van der Hart, Bram Appel en Jan Notermans. In die tijd was Fortuna’54 de best betalende club van Nederland. In 1957 werd hij met Fortuna’54 tweede in de competitie en behaalde hij met de Geleense club de KNVB-beker.

Grote meneer in Nederland en Frankrijk

In deze periode maakte hij ook zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Voor aanvang van het seizoen 1958/1959 keerde hij terug naar Frankrijk en ging spelen voor AS Monaco. Met deze club behaalde hij zijn grootste successen; in 1960 werd de Franse beker gewonnen en in 1961 werd het landskampioenschap gevierd. In 1963 was het succes nog groter door het behalen van de dubbel, zowel de beker als het landskampioenschap werden binnen gehaald. Bart – ook wel Bert geheten – Carlier was een linksbuiten van de oude stempel: snelle rush langs de lijn, hoge voorzet tweede paal. Hij maakte tussendoor zelf ook nog heel veel goals. 

Marlou Kelleners nieuwe aanwinst Fortuna’54

Fortuna’54 heeft zich versterkt met de 22-jarige Marlou Kelleners.
Kelleners komt over van het vrouwenteam van PSV wat uitkomt in de Eredivisie.
marlou kelleners

Na een zware knieblessure is ze weer op de weg terug en hoopt op korte termijn haar eerste minuten voor Fotuna’54 te kunnen maken.
Marlou kwam voordat ze bij PSV speelde ook nog een jaar uit voor VVV-Venlo.

Sandra Swinkels (coach Fortuna’54): “wij zijn zeer blij met de komst van Marlou, dat we een speelster met haar ervaring aan onze relatief jonge selectie toe kunnen voegen. Marlou zal niet alleen binnen, maar ook buiten het veld een toegevoegde waarde zijn.”

Rademarkers parket sponsort Limburgse derby

Naast zijn regulaire sponsoring, de mede-sponsoring van de Super Springparty afgelopen weekend en zijn inzet als vrijwilliger in-en rondom Fortuna54 streek ook deze keer Ger Rademakers weer over zijn geel/groen hart.

Voor de derby van a.s. maandag 11/04/16 tussen Fortuna Sittard en MVV heeft hij vrijkaarten ter beschikking gesteld voor de Ricksen Tribune voor de dames/beloftes van Fortuna54 en Businesskaarten voor het 1e team van  zaalvoetbalvereniging Zvv Fortuna Sittard-Geleen  (welke op kampioenskoers ligt).

Daarnaast kunnen al het gehele seizoen diverse (zorg) instellingen gebruik maken van zijn gesponsorde seizoenskaarten voor de A-Tribune bij Fortuna Sittard. En dan is dit nog een kleine greep uit zijn sponsoring voor het verenigingsleven in onder meer Sittard-Geleen.

Een unieke combinatie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, mede dankzij Angelique en Ger Rademakers van Rademakers Parket uit (Oud) Geleen!